Vat whisky kopen

Waarom zou u een vat whisky kopen?

Waarom zou u een vat whisky kopen?

Een vat whisky kopen? Waarom zou u dat doen? De redenen voor de aanschaf van een vat whisky kunnen zeer uiteen lopen, maar in onze gesprekken met onze klanten zijn er een paar motivaties die wat vaker naar voren komen dan anderen. Wij zetten deze voor u op een rij:

 

  • Het is een langgekoesterde wens om een eigen vat te bezitten. Het is een mooi avontuur en een prachtig vooruitzicht dat u later uw eigen vat kunt laten bottelen, inclusief medezeggenschap over de fles, de etiketten, de verpakking en natuurlijk de naam die daarbij hoort.

 

  • Een vat whisky kopen als investering heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. We willen hierbij natuurlijk wel vermelden dat resultaten uit het verleden geen garantie geven voor de toekomst.

 

  • Wanneer u van plan bent om een independent bottelaar te worden, of u bent er al één, is het structureel aankopen van diverse vaten een must.

 

  • Een vat whisky kopen en direct laten bottelen is natuurlijk een mooie manier om een uniek relatiegeschenk voor uw bedrijf te creëren.  

 

Welke van deze bovenstaande of nog niet nader genoemde redenen u ook heeft voor de aankoop van een vat whisky, wij vinden het hoe dan ook een mooi product. Zowel om in te handelen als om van te genieten. Wanneer u contact met ons opneemt horen we graag wat uw beweegredenen zijn, zodat wij u op de beste manier van dienst kunnen zijn in uw zoektocht naar & aankoop van een vat.

Foto Edinburgh holyrood park whisky vat bestellen

Waar komen de vaten vandaan?

De vaten whisky die u via ons besteld komen bij de Holyrood Distillery uit Edinburgh vandaan. Dit is de eerste single malt whisky distillery in die stad in bijna een eeuw. Een feit waar ze zeer trots op zijn. Opgericht in 2019 is Holyrood een moderne distilleerderij in het hart van het historische Edinburgh. Geïnspireerd door hun omgeving, niet bang om te experimenteren en toegewijd in hun zoektocht naar de whisky van morgen. De oprichters wilden een distilleerderij in het leven roepen die de tradities van het vakmanschap en de nieuwe benaderingen van smaak met elkaar combineert. Een combinatie die het waardig is om de naam van de hoofdstad van Schotland bij zich te mogen dragen.

 

  • Voor meer informatie over de Holyrood Distillery bekijkt u hier de brochure. TBA -> Watch this space

 

 

Holyrood distillery - vat kopen whisky

Wat kost een vat whisky?

U koopt een vat met een inhoud van +/- 245 liter “new spirit” op een sterkte van ongeveer 63% Vol. Alc. De inhoud van dit vat mag na 3 jaar rijping officieel whisky heten. Prijs van een vat bedraagt £ 4,000, inclusief de huur van een plaats in het “warehouse” voor een periode van 10 jaar. U kunt in de tussentijd rustig beslissen wat u met het vat van plan bent. Hierbij een kort overzicht van de mogelijkheden:

 

  • U laat de whisky na 10 jaar, of eerder als u wilt, bottelen en naar Nederland vervoeren.

 

  • U verkoopt het vat na 10 jaar, of eerder als u wilt. Potentiële kopers kunnen zijn; whisky makelaars, onafhankelijke bottelaars of de Holyrood Distillery zelf.

 

Houd er rekening mee dat wanneer u de whisky na 10 jaar naar Nederland wilt laten komen er accijnzen en btw af te dragen dient te worden. Graag zijn wij u van dienst met betrekking tot de afhandeling hiervan.

 

  • Bekijk hier de brochure met de prijzen van Holyrood Distillery. TBA -> Watch this space
Vat whisky kopen - holyrood distillery - vaten

Hoe bestelt u een vat?

Wij werken in deze samen met onze klanten, verschillende slijterijen door het hele land. U kunt op onze website, middels de postcode zoekfunctie, de dichts bij gelegen winkel vinden. Er is een gelimiteerd aantal vaten beschikbaar, dus het aantal dat u kunt bestellen zal in overleg worden vastgesteld.