Nieuw wijnhuis uit de Bourgogne: Jean-Baptiste Jessiaume Nieuw wijnhuis uit de Bourgogne: Jean-Baptiste Jessiaume

Nieuw wijnhuis uit de Bourgogne: Jean-Baptiste Jessiaume

Een nieuwe samenwerking

Wij zijn verheugd en trots dat we een nieuwe samenwerking mogen aankondigen voor het distribueren van de wijnen van wijnhuis Jean-Baptiste Jessiaume uit Santenay in de Bourgogne.

Jessieaume wine glass

Geboren wijnmakers

De Jessiaume familie staat bekend als geboren wijnmakers. Ze zijn sinds 1830 bezig met het maken van wijnen in de Côte de Beaune en de Côte Chalonnais. Deze exceptionele stukken grond zorgen ervoor dat de wijnmakers honderd procent geven om de beste wijnen te produceren.

Verleden van wijnhuis Jessiaume

Het verhaal van de familie begint dus in 1830, wanneer ze het landgoed van de markies van Saint-innocent in Santenay in bezit krijgen. Opeenvolgende generaties van zeer getalenteerde wijnmakers hebben het wijnhuis Jessiaume gemaakt tot wat het nu is. Door de jaren hebben ze altijd kwalitatief hoogwaardige wijnen geproduceerd. Na de voorgaande generaties is het werk op het landgoed verdeeld over twee mannen; oom Pascal die zich bezighoudt met het cultiveren van de wijnranken en vader Marc, die zich met name bekommert om met het fermentatieproces. Jean-Baptiste zegt hier zelf het volgende over:

wijngaard jean-baptiste jessiaume

“ What I’ve inherited is not only an estate. It’s an expectation. An expectation of ensuring the exceptional quality for which my family’s wines are known. „

jean baptiste jessiaume avec chien

Jean-Baptiste

Jean-Baptiste is de zesde generatie van de Jessiaume familie die wijn maakt. Hij is blij en trots dat hij die traditie in ere kan houden. Vandaag de dag geeft hij leiding aan zijn eigen wijnhuis, dat wijn produceert en verkoopt. Wat dat verleden hem ook heeft meegegeven is een expertise en passie voor het land. Dat is niet onopgemerkt gebleven want in 2012 stelde hem dat in staat om de Young Talent Award te winnen. Die werd toegekend door Allen Meadows, de bekende Amerikaanse wijnschrijver.

De beleving van de maker

Door de harmonie te vinden met onze wijnen kunnen wij ze beter begrijpen, en hun intrinsieke karakter beter aanvoelen. Naast de nauwgezette zorg voor ons product en onze rigoureuze methodes maken wij onze wijnen met energie, passie en een streven naar perfectie. Alle aspecten van ons wijnbereidingsprocess zijn ontworpen om het beste van het land in de wijn naar boven te laten komen.

JB Jessiaume kelder wijnvaten

Jessiaume tasting wine

Interesse gewekt?

Wanneer u interesse heeft in de Bourgogne wijnen van Jean-Baptiste Jessiaume bekijkt u hier ons assortiment. Wanneer u graag meer wil lezen over het wijnhuis zelf verwijzen wij u graag door naar deze pdf, of lees verder op de website van Jean-Baptiste Jessiaume. Heeft u nog verdere vragen voor ons? Neem dan gerust even contact met ons op.