Teeling viert zes jaar whisky-vakmanschap in Dublin Teeling viert zes jaar whisky-vakmanschap in Dublin

Teeling viert zes jaar whisky-vakmanschap in Dublin

  • De eerste nieuwe distilleerderij in Dublin in 125 jaar en kick startte de revival van Dublin Distilling
  • Er zijn sinds de opening in 2015 meer dan 500.000 gasten welkom geheten 
  • Sinds maart 2020 (en alle maatregelen) zijn er onine 250.000 mensen virtueel bereikt
  • Meer dan 3,5 miljoen liter gedistilleerde whiskey spirit hebben 30.000 whiskey vaten gevuld
  • Meer dan 300 prijzen voor Teeling Whisky, waaronder de World’s Best Distillery Experience

 

Teeling Whisky, de meest progressieve whiskey uit Ierland, viert de 6e verjaardag sinds de opening van de Teeling Whiskey Distillery voor bezoekers. Geopend in 2015 was het toendertijd de eerste nieuwe distilleerderij in Dublin in meer dan 125 jaar. Het heeft de wederopstanding van de Dublinse whiskey productie gestart. Sinds de opening zijn er 500.000 toeristen op bezoek geweest en was de distilleerderij vereert de prijs voor de beste Whiskey Visitor Atrraction in de hele wereld in ontvangst te mogen nemen. Zelfs met de Covid reisbeperkingen is Teeling er sinds maart 2020 in geslaagd om 250.000 consumenten te bereiken via virtuele tastings. 

 

Nu zijn ze erg blij dat ze weer gasten in de distillery kunnen ontvangen voor een zelfgids-tour en dat later deze zomer de tour met gids weer kan worden hervat.

 

Teeling Dublin Distillery Lego

De Teeling Whiskey Distillery is een moderne en volledig operationele distilleerderij. De focus heeft sinds de opening gelegen op het geven van een exceptionele klantervaring terwijl er ook whiskey van wereldklasse wordt geproduceerd. Afgelopen zes jaar is er 3,5 miljoen liter new make whiskey gemaakt die 30.000 vaten hebben gevuld. Een groot deel hiervan is nu op legale whiskeyleeftijd en daardoor is en zal Dublin-whiskey een sleutel ingrediënt blijven voor alle core-Teeling whiskey expressies.

 

Jack Teeling, oprichter en Managing Director van Teeling Whiskey Company zei hierover:
“In some ways the last six years have gone by very quickly however, when we look back we must acknowledge all the hard work that has gone into getting us to where we currently are. We are extremely proud of reviving the craft of distilling in Dublin and establishing Teeling Whiskey Distillery as a world-class distillery and visitor experience over this time. Like a good whiskey, our distillery is aging well and we look forward to welcoming visitors back to experience our unique Teeling Whiskey Distillery including the launch of our new Teeling Terrace outdoor space for the summer months. “

 

De Teeling Whiskey Distillery is weer open voor de self-guided tours en is van donderdag tot zondag geopend. In juni krijgen alle bezoekers een extra Teddy’s whipped ice-cream om de heropening te vieren. Deze kunt u ophalen in het Phoenix Café. Voor de zomer is een extra buitenverblijf, het Teeling Terras, gecreëerd waar u als bezoeker kunt genieten van een whiskey of een cocktail. Vooraf boeken is wel essentieel omdat de plaatsen gelimiteerd zijn. Wilt u graag meer weten? Kijk dan verder op de site van Teeling.