Rhum Barbancourt 8 years

Artikelnummer: RB1010
Inhoud: 0,7 Liter
Alcohol percentage: 43 %

Beschrijving

 

Het was in 1862 dat een zekere Dupré Barbancourt zijn eerste rietsuikersap-rum creëerde, waarvan de kwaliteit aan het einde van de 19e eeuw wereldwijd werd erkend sinds hij werd geconsumeerd in de chique Parijse cafés van de Belle Epoque. Sinds 1952 bezit het merk ook rietsuikervelden, momenteel 120 hectare, die ongeveer 20% van de behoefte dekken. Barbancourt heeft rechtstreeks ongeveer 400 mensen in dienst en koopt zijn rietstokken van 800 kleine planters!

Dupré Barbancourt, oorspronkelijk afkomstig uit Charente, het land van cognac, gebruikte tijdens zijn leven potstill distillatie, een techniek die werd verlaten ten gunste van een moderne distillatiekolom. Tegenwoordig komt uit deze ketel Haïtiaanse rum die ongeveer 90% alcohol bevat.

Een tussenstijl tussen de rijke Agricole rum van Martinique of Guadeloupe en de lichtste traditionele (Spaanse stijl) rum. Desalniettemin manifesteren de Charentaise-wortels van Dupré Barbancourt zich door het gebruik van Limousin eikenhouten vaten. Eikenhouten vaten van Limousin zijn veruit het duurst om te gebruiken voor lagering. Barbancourt doet een beroep op de knowhow van de kuiper Seguin Moreau, officiële leverancier van grote cognachuizen en de grootste wijndomeinen ter wereld.

De aardbeving in Haïti in 2010 heeft de distilleerderij, zowel menselijk als materieel, diep getroffen. Vier werknemers stierven en vijftig verloren hun huis, evenals de eigenaar. De distilleerderij verloor $ 4 miljoen aan voorraad. Het moest vier maanden stoppen met zijn activiteit, maar herstelt geleidelijk, vooral dankzij de solidariteit van Amerikaanse en Franse rumliefhebbers. De jaarlijkse productie bedraagt ​​vandaag ongeveer een miljoen liter, dus de voorraad wordt geleidelijk aangevuld.