Nieuw wijnhuis Is Tellas stelt zich voor! Nieuw wijnhuis Is Tellas stelt zich voor!

Nieuw wijnhuis Is Tellas stelt zich voor!

Hallo iedereen! Mijn naam is Leonida Corda. Ik heb al vele druivenoogsten meegemaakt en iedere keer is het weer anders. Je raakt nooit verveeld. Het verbouwen van wijnranken en druiven transformeren tot wijn is een traditie die in eerste instantie is begonnen bij mijn overgrootvader. Hij begon ermee in het midden van de negentiende eeuw. Sindsdien hebben eerst mijn opa en daarna mijn vader deze activiteit voortgezet. 

Leonida COrda en zijn dochter Antonella

IS TELLAS de karakteristieke stenen in de wijngaard

Ons wijnhuis bleef in die tijd groeien en groeien en onze wijnen werden verkocht in heel Sardinië. Sinds de jaren vijftig heb ik de taak gehad om de familie-business uit te voeren en ik heb een nieuwe impuls kunnen geven aan het bedrijf. Dit met name dankzij het enthousiasme en de kracht die mensen vaak bezitten wanneer ze ergens net aan beginnen.

De wijnkelder was uitgerust met grote eikenhouten vaten voor het rijpen van Cannonau en met stalen tanks. Deze stalen tanks waren een paar van de eerste op het eiland. Onze wijnen begonnen in deze tijd ook de zee over te steken. Niet alleen in Italië maar vooral ook in Frankrijk werd veel van onze wijn verkocht. Iedere maand ging er een vrachtschip naar Genoa. De Fransen houden van de Nuragus, de Vermentino en de Cannonau: volle wijnen met een unieke smaak. Ze werden ook vaak gebruikt om wijnen die elders in Italië werden geproduceerd te versterken en te verrijken.

De jaren verstreken en de wijnmarkt veranderde. Vrachtschepen die uit de haven van Cagliari wegzeilen zijn tegenwoordig alleen nog maar een mooie herinnering van vroeger. Wat er is overgebleven uit die tijd zijn de ervaringen en de passie. En natuurlijk ook de geweldige wijnen uit Sardinië, die ik nog steeds produceer en selecteer. IS TELLAS is vernoemd naar de stenen die in en rondom de wijngaard liggen. Deze zijn karakteristiek voor de kalkrijke grond in deze regio. Dat is waarom ik IS TELLAS als naam heb gekozen voor mijn laatste project.

 

Het is een selectie van elegante en moderne wijnen die zijn ontwikkeld voor de fijnproevers onder de consumenten. Consumenten die het liefst iets willen ontdekken in ieder glas. En wat je in deze wijnen kunt ontdekken zijn de aroma’s en de intensiteit van mijn geliefde Sardinië. 

Regelcentrum voor de wijnhandel in de haven van Genoa

De twee nieuwe wijnen in ons assortiment van Is Tellas:

 

 

cannonau die sardegna

vermentino die sardegna