Importeur van The Lakes Distillery Importeur van The Lakes Distillery

Importeur van The Lakes Distillery

Wij zijn zeer verheugd dat we een nieuwe samenwerking kunnen aankondigen voor het distribueren van whisky, gin en wodka. Bresser & Timmer is vanaf heden aangesteld als exclusief importeur/distributeur van de producten van The Lakes Distillery uit Engeland.

Deze samenwerking tussen twee gelijkgestemde bedrijven, omvat de distributie van het meermaals bekroonde Lakes Distillery-assortiment van Single Malt Whisky, The One Blended Whisky’s, The Lakes Gin en The Lakes Wodka.

The Lakes Distillery - Surroundings

Geïnspireerd door het UNESCO-werelderfgoed van het Engelse Lakes District, waar de ultramoderne whiskystokerij is opgebouwd in een 160 jaar oude boerderij aan de oevers van de rivier de Derwent, heeft The Lakes Distillery een uitzonderlijke collectie gecreëerd van whisky’s, gins en wodka’s.

 

In 2011 werd The Lakes Distillery opgericht en in 2019 kwamen de eerste whisky’s op de markt.

Kenmerkend voor de whisky’s van The Lakes is het feit dat er hoofdzakelijk ex-sherry vaten worden gebruikt voor de lagering van de whisky’s. Gezien de achtergrond van whiskymaker Dhavall Ghandi (voormalig whiskymaker bij The Macallan Distillery) is dit zeer begrijpelijk. In onderstaand filmpje legt Dhavall wat zijn filosofie is aangaande houtlagering voor de whisky’s die hij maakt.

The Lekes - whiskymaker Dhavall Gandhi - the artist

Deze benadering van Dhavall vereist een doelgerichte aanpak in elke fase van de reis die de spirit door de distilleerderij maakt. Dit zorgt namelijk voor continuïteit van het karakter; en het verzekerd The Lakes Distillery ervan dat alle gewenste smaakcombinaties worden bereikt.

the lakes - distilleerderij

The lakes charred cask

Andy Boughey, Director of International Sales bij The Lakes Distillery:

 

“The Lakes Distillery beschouwt Nederland al lange tijd als een van de belangrijkste internationale markten.

 

We zijn verheugd om samen te werken met zo’n gerenommeerd team als Bresser & Timmer om klanten en consumenten van het The Lakes-assortiment op de Nederlandse markt te bedienen. We geloven dat onze niet-aflatende focus op vakmanschap, gecombineerd met innovatie om smaak te creëren in elke fase van het whisky maken, avontuurlijke whiskydrinkers in Nederland zal aanspreken die op zoek zijn naar nieuwe smaakvolle ervaringen om van te genieten.”

De reactie van Hans Bresser:

 

“ Hartelijk dank voor uw vriendelijke woorden! Wij van Bresser & Timmer kijken er naar uit om nauw samen te werken met de gepassioneerde mensen van The Lakes Distillery en het merk in Nederland op te bouwen. The Lakes Distillery is een geweldige aanvulling op ons portfolio en we zijn er zeker van dat de Nederlandse whiskydrinkers de whisky’s zullen omarmen! Kom de verschillende whisky’s proeven op de Bresser & Timmer stand tijdens de Int. Whisky Festival (19, 20 en 21 november) in Den Haag.

 

Slainte! “

 

Wilt u graag meer weten over The Lakes Distillery, kijk dan hier verder op hun website!

 

Verkrijgbaar vanaf 18 oktober.

Logo BT + Logo VInee in het grijs