Importeur van De Cort Distillery Importeur van De Cort Distillery

Importeur van De Cort Distillery

Afgelopen DrankenbeurZ heeft u de flessen van De Cort Distillery kunnen zien op de stand van Bresser & Timmer. Manu de Cort was namelijk onze speciale gast ter ere van de introductie van zijn producten in Nederland.

 

Afgelopen zomer maakte wij kennis met Manu en zijn producten in de prachtige De Cort distilleerderij in het Pajottenland, gelegen in de buurt van Brussel, België. Na een uitgebreide rondleiding en proeverij met de distillaten van De Cort waren we overtuigd dat het tijd wordt dat deze mooie distillaten in Nederland verkrijgbaar zijn.

 

We zijn dan ook trots dat vanaf heden Bresser & Timmer exclusief de importeur voor Nederland is van De Cort Distillery. Bekijk de producten van De Cort Distillery in ons assortiment hier.

De Cort distilleerderij + omgeving

Een hoeve met geschiedenis…

”Sinds het begin van de 20ste eeuw is onze hoeve door verschillende stadia gegaan. De familie Huygens teelde eerst snijbloemen die de boer toen nog zelf naar de markt in Brussel bracht met de tram die toen in de straat reed. De serre die hiervoor gebruikt werd, is momenteel omgebouwd tot mouterij. Nadien ging de familie zich specialiseren in kippen om uiteindelijk in de jaren 60 over te stappen naar de fruitteelt, appels en peren. Vanaf de jaren 90 werd de landbouw teruggeschroefd tot een laag pitje na het overlijden van de laatste boer. In 2011 kochten wij de boerderij, de ideale plek om onze droom te realiseren: een echte artisanale hoevestokerij. Geruchten doen de ronde dat er in de jaren 60 trouwens al flink gestookt werd op de hoeve: clandestien, zoals op vele boerderijen uit de streek. Jenever was populair en graan was binnen bereik.

 

Na jaren van renovatie en aanpassingen liep begin 2015 de eerste straal spirit uit onze Holstein ketel. Het begin van een spannend verhaal voor ons hele gezin”

Importeur van De Cort Distillery - aan het werk

Geduld & Passie

”Wij zijn een echte, misschien wel de enige warme stokerij in het Pajottenland, de Zennevallei en ver daarbuiten. Dit betekent dat we nog een echte distilleerketel hebben staan en dat we zelf onze alcohol maken op basis van landbouwgrondstoffen op basis van landbouwgrondstoffen. Dit betekent dat we nog een echte distilleerketel hebben staan en dat we warme stokerij ‘Wij zijn een echte, misschien wel de enige ‘

 

Onze stookketels zijn 600 en 5000 liter, Arnold Holsteins om een zo zuiver en zacht mogelijk product te produceren zonder smaakverlies. Ze worden niet voor niets de Rolls-Royce van de distilleerketels genoemd.

 

We doen dit zeker niet voor de prijs want zelf je eigen alcohol maken is veel duurder en vraagt heel wat meer tijd, kennis, installatie en vooral passie. Het is ook een factor waar veel meer mis kan mee gaan. Slechte vergisting, te koud, te warm, tijd van het jaar… allemaal elementen die fout kunnen lopen maar als het goed loopt maakt het wel dat elke batch ook beetje uniek is”.

Gerecyclede fles De distillaten van De Cort Distillery

De fles van Cort Distillery

Onze fles is 100% gemaakt van gerecycleerde flessen in Europa. Het is de eerste maal dat ze erin geslaagd zijn een fles te produceren waar geen nieuw glas aan toegevoegd werd. Daardoor zijn er prachtige imperfecties ontstaan, net zoals bij onze distillaten waar de natuur de belangrijkste rol speelt in ons hele proces. Duurzaam, bio, familiaal en gedreven door passie, daarvoor staan we elke dag aan onze Holstein ketels.

Meer weten over De Cort Distillery?

Mocht u nou graag meer willen weten over deze distilleerderij, dan kunt u altijd verder lezen op de website van De Cort Distillery. En bekijk de producten van De Cort Distillery in ons assortiment hier.

Logo BT + Logo VInee in het grijs