Gran Reserva Tarapacá: In de top 100 beste Chileense wijnen Gran Reserva Tarapacá: In de top 100 beste Chileense wijnen

Gran Reserva Tarapacá: In de top 100 beste Chileense wijnen

Gran Reserva Tarapacá Cabernet Sauvignon 2017 bij Bresser & Timmer

Een elegante rode wijn die bekend staat om zijn uitzonderlijke kwaliteit en die gemaakt is van de beste selectie druiven uit de Maipo Vallei in Chili. Dat is in het kort de omschrijving van de ‘Reserva Tarapacá Cabernet Sauvignon 2017’, uitgeroepen tot een van de beste wijnen uit Chili door de toonaangevende wijnkenner James Suckling. Deze wijn is nu verkrijgbaar bij Bresser & Timmer. Hieronder leest u waarom u deze wijn beslist moet proeven.

Absolute topper volgens de kenner

De bekende en toonaangevende wijnkenner en -criticus James Suckling (VS) publiceerde recent zijn belangrijkste selectie Chileense wijnen in zijn artikel ‘The Top 100 Wines of Chile’. In dit artikel kreeg de ‘Gran Reserva Tarapacá Cabernet Sauvignon 2017’ een eervolle vermelding als een van de opvallendste en lekkerste rode wijnen uit wijnland Chili.

Gekozen uit 1200 wijnen

Wijnkenner James Suckling is een man die zijn voorliefde voor Chileense wijnen over het algemeen niet onder stoelen of banken steekt. Hij is dan ook een groot kenner van wijnland Chili, getuige zijn eigen jaarverslag 2018: ‘Chile’s tale of two cities’. Om tot dat uitgebreide jaarverslag te komen proefde hij maar liefst 1.200 wijnen uit heel Chili, van de kust tot het Andesgebergte. Uit dit enorme aanbod van wijnen selecteerde de Amerikaanse fijnproever de ‘Gran Reserva Tarapacá Cabernet Sauvignon 2017’ als een van de beste wijnen die hij over zijn kritische smaakpapillen had laten gaan.

Waarom is de Gran Reserva Tarapacá Cabernet Sauvignon 2017 een topwijn?

Volgens James Suckling is de ‘Gran Reserva Tarapacá Cabernet Sauvignon 2017’ een elegante rode wijn die in Chili bekend staat om zijn uitzonderlijke kwaliteit en die gemaakt is van een selectie van de beste druiven uit de Maipo Vallei. Sucling beschrijft de excellente smaak van deze heerlijk wijn als volgt: ‘een zeer fris scala kruidige gebakachtige aroma’s, met daar doorheen rijpe rode pruimen en bessen. Deze wijn is soepel en sappig met de enorme frisheid van veel zomerfruit’.

Meer lef, meer durf, meer smaak

De Amerikaanse wijnkenner weet ook aan te duiden waarom de ‘Gran Reserva Tarapacá Cabernet Sauvignon 2017’ zo goed scoort tussen de andere topwijnen uit Chili. Volgens hem is dat omdat ‘de Chileense wijnboeren meer durf aan de dag leggen; zij nemen de innovatie tot het uiterste en een aantal van de best scorende wijnen uit de geschiedenis van Chileense wijngaarden worden nu op de markt gebracht… zij treden toe tot de wereldtop… zij behoren tot de beste ter wereld’.

Koop deze Chileense topper bij Bresser & Timmer

Dat zijn mooie woorden en een uitstekende erkenning voor de ‘Gran Reserva Tarapacá Cabernet Sauvignon 2017’. Wij zijn dan ook trots dat we u deze heerlijke wijn bij Bresser & Timmer aan kunnen bieden voor een mooie prijs. Probeer hem zeker, want ook wij zijn zeer gecharmeerd van deze rode wijn.