Bresser & Timmer is de nieuwe importeur van Hinch Distillery Bresser & Timmer is de nieuwe importeur van Hinch Distillery

Bresser & Timmer is de nieuwe importeur van Hinch Distillery

Stray From the Herd

hinch distillery logo and slogan

Met gepaste trots kunnen wij jullie mededelen dat Bresser & Timmer de nieuwe importeur is van de Hinch Distillery uit Ierland. Dit betekent dat de whiskey’s van Hinch met onmiddellijke ingang bij ons te bestellen zijn.

Hinch distillery map

Hinch Distillery Co. is een 100% onafhankelijke Ierse onderneming met één eigenaar; Dr. Terry Cross. De capaciteit van de distilleerderij is 1,2 miljoen liter en ze produceren zowel dubbele als drievoudige gedistilleerde single malt whiskey. Ook produceert Hinch hier op ambachtelijke wijze gin. De methodes die worden gebruikt bij het distilleren zijn gevormd door het verleden. Met de kennis van toen is de distilleerderij van morgen gebouwd. Het resultaat is een werkelijk prachtige distilleerderij.

 

De Ierse whiskeybranche heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Nog maar 15 jaar geleden waren er slechts 4 distilleerderijen in Ierland. Eind dit jaar zijn dat er bijna 50. De verwachting is dat deze groei de komende jaren door zal zetten.

Hinch onderscheidt zich van de competitie door hun missie, visie en stijl. De Hinch Distillery werkt namelijk graag samen met de gemeenschap en hierbij hebben ze duurzaamheid en karakter hoog in het vaandel staan. De toekomst moet altijd de belofte in zich houden om te kunnen evolueren in iets beters en mooiers dan vandaag. En daar wil Hinch graag een rol in spelen.

 

De prioriteit blijft natuurlijk het distilleren van dranken waar ze trots op zijn. De beste smaken die voortkomen uit de beste ingrediënten. En ze willen dit bewerkstelligen door te distilleren op schaal en met stijl. Ze hebben geïnvesteerd in een enorme op maat gemaakte distilleerderij die in principe zo de eeuw door kan komen. Ze verdubbelen hiermee tevens de productiecapaciteit tot een miljoen liter pure alcohol en hebben de intentie en overtuiging om op deze manier het beste beentje voor te zetten. De vier pijlers van Hinch zijn het nemen van risico’s, hard werken, groots denken en be kind.

In het assortiment van Hinch komt u op dit moment de Small Batch Bourbon Cask, 5 YO Double Wood, Craft & Casks Imperial Stout Finish, 10 YO Sherry Finish, Peated Single Malt en de 19 YO Single Malt tegen die is gefinished op prachtige ex-wijn vaten van Château de la Ligne.

Wie is de beoogde whiskeydrinker? Hinch is bedoeld voor iedere leeftijdscategorie. Het is niet zozeer belangrijk hoe oud je bent, maar kiezen voor een whiskey van Hinch heeft meer te maken met je attitude. Het assortiment bestaat namelijk uit geraffineerde, verfijnde en bovenal stoere whiskey’s. Het zijn kwalitatief hoogwaardige producten die whiskyliefhebbers aantrekken die graag whisky drinken die net iets anders is, die uniek is en die iets is waar ze hun vrienden later over kunnen vertellen. De slogan: “stray from the herd” slaat dan ook op het vinden van uw eigen plek en het zoeken naar nieuwe ervaringen buiten datgene wat het meest voor de hand ligt. De kernwaarden, het assortiment en het karakter van de Hinch Distillery komen samen in het stoere karakter Hinch dat u hieronder ziet afgebeeld.

HInch character with glass

Zijn jullie (net als wij) enthousiast geworden over het verhaal van de Hinch Distillery? Lees en kijk dan gauw verder op https://hinchdistillery.com/ of breng eens een bezoekje aan hun Facebook | Instagram | YouTube | Twitter kanaal. Of bekijk hier welke whiskey’s van Hinch u bij ons kunt bestellen. We raden jullie whiskeyliefhebbers in ieder geval aan om deze Ierse whiskey’s een keer te proberen, die zijn namelijk zeer de moeite waard!